Sygdoms-/handicap-accept

Er du, eller en du holder af, for nyligt blevet ramt af alvorlig og/eller kronisk sygdom, og har du eller din(e) pårørende svært ved at forholde sig til din nye situation?

Man kan blive ramt af sorg, frustration, vrede, ligegyldighed eller andre uhensigtsmæssige, men uundgåelige følelser, når man selv, eller en man holder af, får konstateret en sygdom eller lidelse, som har indflydelse på ens liv. Det kan være mere eller mindre alvorlige sygdomme/lidelser, det primære er at det fylder hos dig. Det kan være rart at få hjælp til at bearbejde den nye situation man står i, når man skal erkende og acceptere sådan en stor ændring, tab og sorg, det kan være at få en sygdom eller et handicap.

Eksempler på sygdomme/lidelser kan være gigt, fibromyalgi, astma, diabetes 1 eller 2 (sukkersyge), kræft eller noget helt andet.

Da jeg er uddannet sygeplejerske, har jeg ikke kun en terapeutisk viden omkring dette emne, men også en sundhedsfaglig. Min viden på begge områder giver mig mulighed for at arbejde helhedsorienteret og uden for mange afbrydelser i samtalen, i form af forklaringer om sygdom og/eller symptomer, medicin, begreber osv.